ТЕХНОЛОГ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ (ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ)
Основні галузі харчової промисловості:
хлібопекарське виробництво;
виробництво молочних продуктів;
виробництво м'ясних продуктів;
виробництво виробів з риби і морепродуктів
виробництво цукру і кондитерських виробів;
консервування плодів і овочів;
виноробство і пивоварство;
мікробіологічне виробництво.
Зміст праці: контроль за дотриманням послідовності і якості операцій, що супроводжують процес готування продуктів.
Умови праці: робота в приміщенні з відповідним мікрокліматом. Обов'язкове носіння спецодягу. Підвищені гігієнічні вимоги.
Фахівці працюють на молокозаводах, м'ясокомбінатах, фабриках, що випускають консерви і пресерви, підприємствах суспільного харчування.
Домінуюча професійна спрямованість - природа. Ведучі інтереси - харчова промисловість, хімія; супутні - техніка, біологія.
Типи професій - реалістичний, конвенціональний.
Необхідні якості: акуратність, охайність, відповідальність.
Медичні обмеження: недоліки зору, наявність шкірних і інфекційних захворювань, харчова алергія.
Родинні професії: кухар-кондитер, кулінар.
Затребуваність професії висока.
|