Logo
   
Про нас
  • Головна сторінка
  • Гостьова книга
  • Новини
  • Структура Порталу
  • Працевлаштування
    Пошук роботи
  • Вакансії
  • Розмістити резюме
  • Пошук роботи
  • Наша база
  •  
    Пошук персонала
  • Резюме
  • Розмістити вакансію
  •  
    Законодавство
  • Законодавчі акти
  • Поставити запитання
  • Форум
  •  
    Профдіагностика
  • Професійне тестування
  • Блок тестів
  • Словник професій
  • Професіограми
  • Рейтинг професій
  • Чат
  •  
    Інформація
  • Всеукраїнські конференції
  • Довідник навчальних закладів України
  • Каталог кадрових агенств
  • Центри зайнятості України
  • Інформація для батьків
  • Методичні рекомендації
  • Реєстр освітніх ресурсів
  • Корисні посилання










  • ©2000-2006
    Осадчий В.В., Сисоєва С.О.


    Реклама

    "Бармен"

    Найменування професії
    Домінуючий спосіб мислення
    Область базових знань № 1 і їхній рівень
    Область базових знань № 2 і їхній рівень
    Професійна область
    Міжособистісна взаємодія
    Домінуючий інтерес
    Додатковий інтерес
    Умови роботи
    бармен
    виробництво - спритність
    підприємництво, бізнес, рівень 3, високий (теоретичний)
    кулінарна і ресторанна справа, рівень 1,низький(знання отримані досвідченим шляхом)
    сфера обслуговування
    часто по типу "поруч"
    соціальний
    підприємницький
    у приміщенні, мобільний
    Домінуючі види діяльності:
  • підтримка чистоти і порядку в барі;foto
  • дотримання черговості відпустки продукції;
  • контроль за дотриманням чистоти посуду;
  • чітке дотримання рецептури вхідних у коктейль інгредієнтів;
  • сервісне обслуговування відвідувачів алкогольними і безалкогольними напоями, що відповідають їхньому смаку;
  • звірення наявності алкогольних і безалкогольних напоїв у барі з накладними;
  • прийом і збереження товару;
  • знання асортименту в барі;
  • вимір кількості проданого товару;
  • підрахунок коштів, що надходять у касу.
    Якості, що забезпечують успішність виконання професійної діяльності:
    Здібності:
  • гарні знання правил подачі напоїв;
  • уміння працювати з барними аксесуарами й інструментами;
  • знання рецептури коктейлів;
  • гарний розвиток моторики рук;
  • гарний розвиток нюху;
  • гарний розвиток довгострокової пам'яті;
  • уміння швидко переключатися з одного виду діяльності на інший;
  • розвиток творчої уяви;
  • швидкість реакції;
  • комунікативні здібності (уміння спілкуватися з людьми);
  • фізична витривалість (здатність тривалий час проводити за стійкою бара, обслуговуючи клієнтів).
    Особистісні якості, інтереси, схильності:
  • доброзичливість;
  • комунікабельність (схильність до спілкування з людьми, уміння слухати клієнтів і підтримувати розмову);
  • акуратність;
  • енергійність;
  • вічливість, вихованість;
  • обов'язковість;
  • презентабельна зовнішність;
  • володіння бездоганними манерами;
  • ініціативність;
  • терплячість;
  • здатність швидко виходити зі скрутних ситуацій;
  • охайність;
  • почуття гумору.
    Якості, що перешкоджають ефективності професійної діяльності:
  • нетовариськість;
  • повільність;
  • зловживання спиртними напоями;
  • швидка стомлюваність.
    Області застосування професійних знань:
  • бари;
  • ресторани;
  • нічні клуби;
  • готелі;
  • спортивні і розважальні клуби.
    Історія професії
    Історія виникнення барів сягає коренями в далеке минуле. Поява підприємств позадомашнього харчування пов'язана з розвитком професійної кулінарії. Спочатку це були корчми (від слов'янського слова "корм"), у яких подорожуючі могли знайти притулок і їжу. Потім з'явилися придорожні трактири - готелі з обіднім залом і кухнею. У XVIII столітті трактири відкривалися в містах, а в XIX столітті одержали поширення трактири без готелів. У той же час поряд із трактирами у великих містах стали з'являтися ресторани, а в них були відгороджені окремі місця, де відвідувачів обслуговували за спеціальними столами.
    З виникненням барів пов'язане мистецтво подачі напоїв. Слово "бар" має англійське походження (англ, bar) - невеликий ресторан чи частина ресторану, де відвідувачів обслуговують у стійки.
    Зараз відкриті цілі "мережі" барів, де можна відпочити, перекусити, і вони користуються великою популярністю.
    Деякі професії, що можуть підійти людині з даним типом особистості (соціальний і підприємницький):
  • інструктор фізвиховання;
  • шеф-кухар;
  • слідчий;
  • перукар-модельєр;
  • офіцер міліції;
  • учитель старших класів;
  • метрдотель;
  • офіціант;
  • авіадиспетчер.
    Навчальні заклади, що навчають даної професії.
    Одержати професію бармена можна на курсах барменів при організаціях готельно-ресторанного типу.
  • Експрес-методика придатності до професії бармен

    Описання розповсюджених спеціальностей та їх професіограми




    mobivid.net - мобильное видео для Smartphone и Pocket PC
    Разработка WEB-проектов, поддержка, продвижение...
    Последние новости